O G Ł O S Z E N I E
Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji w Mielcu ogłasza trzeci przetarg pisemny nieograniczony na dzierżawę pomieszczeń przeznaczonych pod działalność gastronomiczną w budynku Hali Sportowo Widowiskowej w Mielcu przy ul. Solskiego 1
1.Położenie : lokal położony jest na I piętrze budynku Hali sportowo – widowiskowej, działka Nr 1517/18, obręb 2 . Wejście do lokalu znajduje się od ul. Solskiego, wspólne z wejściem na część basenową. Na I piętro prowadzą schody oraz istnieje możliwość wjazdu windą dla osób z trudnościami w poruszaniu się.
2.Powierzchnia całkowita : 235 m2
3.Wykaz pomieszczeń :
Lp.
|
Przeznaczenie pomieszczenia
|
Powierzchnia w m2
|
1.
|
Sala konsumpcyjna
|
111,7
|
2.
|
Bufet
|
10,3
|
3.
|
Kuchnia
|
30,2
|
4.
|
Zmywalnia
|
6,5
|
5.
|
Chłodnia 1
|
2,8
|
6.
|
Chłodnia 2
|
3,8
|
7.
|
Szatnia
|
8,2
|
8.
|
WC
|
4,3
|
9.
|
Komunikacja
|
36,7
|
10.
|
Pomieszczenie socjalne
|
4,3
|
11.
|
Pomieszczenie mycia warzyw
|
2,9
|
12.
|
Magazyn napojów
|
2,7
|
13.
|
Magazyn produktów suchych
|
6,3
|
14.
|
Pomieszczenie porządkowe
|
1,9
|
15.
|
Kantorek
|
2,4
|
RAZEM :
|
235
|
Pomieszczenia dodatkoweogólnodostępne, usytuowane w obrębie sali konsumpcyjnej: toaleta damska, toaleta męska, toaleta dla osób niepełnosprawnych, pokój odpoczynku i karmienia.
UWAGA:W przypadku organizacji przez dzierżawcę imprez zamkniętych oraz w przypadku prowadzenia działalności w lokalu poza godzinami otwarcia basenów - sprzątanie toalet ogólnodostępnych, toalety dla niepełnosprawnych, pokoju odpoczynku i karmienia, należeć będzie do dzierżawcy, w pozostałych przypadkach należeć będzie do wydzierżawiającego.
4.Przeznaczenie lokalu :
prowadzenie lokalu gastronomicznego restauracja – kawiarnia
5.Forma przetargu : - przetarg pisemny nieograniczony
6. Cena wywoławcza : 20,00zł/m2 (brutto )
7.Termin wnoszenia opłat z tytułu dzierżawy – miesięcznie,na podstawie otrzymanej faktury
8.Zasady naliczania i aktualizacji opłat :
- czynsz z tytułu dzierżawy będzie podlegał waloryzacji dokonywanej w marcu każdego roku, począwszy od roku 2024 - stosownie do wysokości wskaźnika wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych.
- w okresie pierwszych 12 miesięcy od dnia zawarcia umowy deklarowana wartość czynszu ulega zmniejszeniu o 50%
- w okresie od 13 do 24 miesięcy od dnia zawarcia umowy deklarowana wartość czynszu ulega zmniejszeniu o 20% z zastrzeżeniem wyrównania o kwotę waloryzacji
9. Czas trwania dzierżawy : 10 lat
Po wyłonieniu Dzierżawcy, Wydzierżawiający podpisze umowę przedwstępną z Dzierżawcą, z zapewnieniem zawarcia umowy ostatecznej po wyposażeniu lokalu w niezbędny sprzęt do prowadzenia działalności
10. Informacje dodatkowe :
Dzierżawcę poza czynszem obciążają wydatki związane z utrzymaniem lokalu:
- woda i kanalizacja według wskazań podlicznika
- energia elektryczna według wskazań podlicznika
- c.o. na podstawie dzierżawionej powierzchni według stawki 4,47 zł netto za m2 na dzień ogłoszenia postępowania (stawka zmienna zależna od stawki dostawcy ciepła)
- usługi teleinformatyczne - obowiązek zawarcia umowy z operatorem,
- wywóz nieczystości stałych - obowiązek zawarcia umowy z operatorem, w tym na wywóz zużytego oleju spożywczego
- podatek od nieruchomości według stawek określonych w uchwale Rady Miasta Mielca
- utrzymanie czystości, ładu i porządku w dzierżawionych pomieszczeniach
- utrzymywanie w czystości okien dzielących salę konsumpcyjną z salą basenową od strony sali konsumpcyjnej
- w przypadku odtwarzania audio – video – obowiązek zawarcia umowy w zakresie praw autorskich dotyczących odtwarzania utworów w miejscach publicznych
- inne wymagane prawem – obowiązek zawarcia umowy z odpowiednim operatorem lub organem
- dopuszcza się sprzedaż i podawanie napojów alkoholowych
11. UWAGI:
- Dzierżawca zobowiązany jest do kompletnego wyposażenia lokalu, tj.: kuchni i zaplecza, pomieszczeń socjalnych, baru, sali konsumpcyjnej. W związku z czym musi przedłożyć wydzierżawiającemu do akceptacji plan i kosztorys zakupu wyposażenia niezbędnego do prowadzenia działalności.
- Rozstawienie stolików i krzeseł dla klientów jest możliwe tylko w obrębie sali konsumpcyjnej.
- Wydzierżawiający wymaga aby Dzierżawca wraz z ofertą przedłożył opis profilu prowadzenia działalności wraz z proponowaną listą oferowanych do sprzedaży produktów, z zastrzeżeniem, że oferta powinna zawierać produkty prozdrowotne, zarówno wśród pokarmów, jak i wśród napojów.
- Wydzierżawiający zastrzega sobie prawo do zawarcia umowy z podmiotem świadczącym usługi sprzedaży z automatów vendingowych, zlokalizowanych na terenie hali, bez możliwości zastrzeżenia przez Dzierżawcę sprzedaży jakichkolwiek produktów.
5. Dzierżawca na czas trwania imprez i wydarzeń sportowo – kulturalnych oraz widowiskowych, organizowanych w hali na arenie głównej, których organizatorem lub współorganizatorem będzie Wydzierżawiający, będzie mógł złożyć ofertę dodatkową na świadczenie usług cateringowych w punkcie koncesyjnym w obrębie hali.
Oferty na formularzu ofertowym / załącznik nr 1 / wraz ze szczegółowym planem i kosztorysem, o których mowa w Uwagach pkt 11 ust. 4 w zakresie wyposażenia w sprzęt i umeblowanie należy składać w zaklejonych kopertach w sekretariacie MOSIR Mielec ul. Solskiego 1 pok. 23 / trybuna wschodnia/ do dnia 26 lipca 2023r. do godz. 10.00.
Otwarcie ofert nastąpi w dniu 27 lipca 2023r. o godz. 10.30.
Zasady przetargu określa regulamin dostępny w siedzibie MOSiR Mielec, ul. Solskiego 1 oraz na stronie WWW.mosir.mielec.pl.
Wadium pieniężne w wysokości 5 000,00 zł (słownie: pięć tysięcy złotych) należy uiścić na konto MOSiR w Mielcu nr konta: 02 1020 4913 0000 9102 0119 4539w terminie do 21.07.2023r.
Wzór umowy dzierżawy stanowi załącznik nr 2
Schemat pomieszczeń stanowi załącznik nr 3
Opis przykładowego wyposażenia pomieszczeń stanowi załącznik nr 4
Pomieszczenia można oglądać w dniach 18-19.07.23r. w godzinach 10.00 - 14.00, po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym.
Osoba upoważniona do udzielania informacji na temat przetargu :
Janusz Godek tel. 17 787 4852.
Wszystkie informacje dotyczące przetargu znajdują się na stronie www.mosir.mielec.pl