O G Ł O S Z E N I E
Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji w Mielcu ogłasza przetarg pisemny nieograniczony na dzierżawę pomieszczeń przeznaczonych pod działalność gastronomiczną w budynku Hali Sportowo Widowiskowej w Mielcu przy ul. Solskiego 1
1. Położenie: lokal położony jest na I piętrze budynku Hali sportowo – widowiskowej, działka Nr 1517/18, obręb 2 . Wejście do lokalu znajduje się od ul. Solskiego, wspólne z wejściem na część basenową. Na I piętro prowadzą schody oraz istnieje możliwość wjazdu windą dla osób z trudnościami w poruszaniu się.
2. Powierzchnia całkowita: 235 m2
3. Wykaz pomieszczeń:
Lp.
|
Przeznaczenie pomieszczenia
|
Powierzchnia w m2
|
1.
|
Sala konsumpcyjna
|
111,7
|
2.
|
Bufet
|
10,3
|
3.
|
Kuchnia
|
30,2
|
4.
|
Zmywalnia
|
6,5
|
5.
|
Chłodnia 1
|
2,8
|
6.
|
Chłodnia 2
|
3,8
|
7.
|
Szatnia
|
8,2
|
8.
|
WC
|
4,3
|
9.
|
Komunikacja
|
36,7
|
10.
|
Pomieszczenie socjalne
|
4,3
|
11.
|
Pomieszczenie mycia warzyw
|
2,9
|
12.
|
Magazyn napojów
|
2,7
|
13.
|
Magazyn produktów suchych
|
6,3
|
14.
|
Pomieszczenie porządkowe
|
1,9
|
15.
|
Kantorek
|
2,4
|
RAZEM :
|
235
|
Pomieszczenia dodatkoweogólnodostępne, usytuowane w obrębie sali konsumpcyjnej: toaleta damska, toaleta męska, toaleta dla osób niepełnosprawnych, pokój odpoczynku i karmienia.
UWAGA:W przypadku organizacji przez dzierżawcę imprez zamkniętych oraz w przypadku prowadzenia działalności w lokalu poza godzinami otwarcia basenów - sprzątanie toalet ogólnodostępnych, toalety dla niepełnosprawnych, pokoju odpoczynku i karmienia, należeć będzie do dzierżawcy, w pozostałych przypadkach należeć będzie do wydzierżawiającego.
4. Przeznaczenie lokalu: prowadzenie lokalu gastronomicznego restauracja – kawiarnia
5. Forma przetargu: przetarg pisemny nieograniczony
6. Cena wywoławcza: 20,00zł/m2 (brutto )
7. Termin wnoszenia opłat z tytułu dzierżawy – miesięcznie,na podstawie otrzymanej faktury
8. Zasady aktualizacji opłat :czynsz z tytułu dzierżawy będzie podlegał waloryzacji dokonywanej w marcu każdego roku, począwszy od roku 2024 - stosownie do wysokości wskaźnika wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych.
9. Czas trwania najmu: 3 lata
Po wyłonieniu Dzierżawcy, Wydzierżawiający podpisze umowę przedwstępną z Dzierżawcą, z zapewnieniem zawarcia umowy ostatecznej po dokonaniu odbiorów końcowych obiektu.
Warunkiem zawarcia umowy ostatecznej jest posiadanie przez Wydzierżawiającego pełnego prawa do dysponowania halą sportową poprzedzone odbiorem końcowym budynku przez Wydzierżawiającego.
10. Informacje dodatkowe :
Dzierżawcę poza czynszem obciążają wydatki związane z utrzymaniem lokalu:
- woda i kanalizacja według wskazań podlicznika
- energia elektryczna według wskazań podlicznika
- c.o. na podstawie dzierżawionej powierzchni według stawki 3,50 zł za m2
- usługi teleinformatyczne - obowiązek zawarcia umowy z operatorem,
- wywóz nieczystości stałych - obowiązek zawarcia umowy z operatorem, w tym na wywóz zużytego oleju spożywczego
- podatek od nieruchomości według stawek określonych w uchwale Rady Miasta Mielca
- utrzymanie czystości, ładu i porządku w dzierżawionych pomieszczeniach
- utrzymywanie w czystości okien dzielących salę konsumpcyjną z salą basenową od strony sali konsumpcyjnej
- w przypadku odtwarzania audio – video – obowiązek zawarcia umowy w zakresie praw autorskich dotyczących odtwarzania utworów w miejscach publicznych
- inne wymagane prawem – obowiązek zawarcia umowy z odpowiednim operatorem
11. UWAGI:
- Dzierżawca zobowiązany jest do kompletnego wyposażenia lokalu, tj.: kuchni i zaplecza, pomieszczeń socjalnych, baru, sali konsumpcyjnej. W związku z czym musi przedłożyć wydzierżawiającemu do akceptacji plan i kosztorys zakupu wyposażenia niezbędnego do prowadzenia działalności.
- Rozstawienie stolików i krzeseł dla klientów jest możliwe tylko w obrębie sali konsumpcyjnej.
- Wydzierżawiający wymaga aby Dzierżawca wraz z ofertą przedłożył opis profilu prowadzenia działalności wraz z proponowaną listą oferowanych do sprzedaży produktów, z zastrzeżeniem, że oferta powinna zawierać produkty prozdrowotne, zarówno wśród pokarmów, jak i wśród napojów.
- Wydzierżawiający zastrzega sobie prawo do zawarcia umowy z podmiotem świadczącym usługi sprzedaży z automatów vendingowych, zlokalizowanych na terenie hali, bez możliwości zastrzeżenia przez Dzierżawcę sprzedaży jakichkolwiek produktów.
- Dzierżawca na czas trwania imprez i wydarzeń sportowo – kulturalnych oraz widowiskowych, organizowanych w hali na arenie głównej, których organizatorem lub współorganizatorem będzie Wydzierżawiający, będzie mógł złożyć ofertę dodatkową na świadczenie usług cateringowych w punkcie koncesyjnym w obrębie hali.
Oferty na formularzu ofertowym / załącznik nr 1 / wraz ze szczegółowym planem i kosztorysem, o których mowa w Uwagach pkt 11 ust. 4 w zakresie wyposażenia w sprzęt i umeblowanie należy składać w zaklejonych kopertach w sekretariacie MOSIR Mielec ul. Solskiego 1 pok. 23 / trybuna wschodnia/ do dnia 23 maja 2023r. do godz. 10.00.
Otwarcie ofert nastąpi w dniu 23 maja 2023r. o godz. 10.30.
Zasady przetargu określa regulamin dostępny w siedzibie MOSiR Mielec, ul. Solskiego 1 oraz na stronie WWW.mosir.mielec.pl.
Wadium pieniężne w wysokości 5 000,00 zł (słownie: pięć tysięcy złotych) należy uiścić na konto MOSiR w Mielcu nr konta: 02 1020 4913 0000 9102 0119 4539 w terminie do 19.05.2023 r.
Wzór umowy dzierżawy stanowi załącznik nr 2
Schemat pomieszczeń stanowi załącznik nr 3
Opis przykładowego wyposażenia pomieszczeń stanowi załącznik nr 4
Pomieszczenia można oglądać w dniach 16-17.05.23r. w godzinach 10.00 - 14.00, po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym.
Osoba upoważniona do udzielania informacji na temat przetargu: Janusz Godek tel.17 787 48 52.
Wszystkie informacje dotyczące przetargu znajdują się na stronie www.mosir.mielec.pl